Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 23 august 2008

waffeln cu migdale si mar


pt 8buc:

125g faina
125g migdale(jumatate felii,jumatate tocate fin)
3 oua
150g smantana acra,groasa
75g unt topit
5 linguri zahar


mixam untul topit cu zaharul,adaugama faina,smantana,ouale,migdalele si la final marul razuit stropit cu zeama de lamaie:

punem cate 2 linguri din compozitie in aparatul incins,neuns si coacem:


se servesc simple,pudrate cu zahar sau cu dulceata.

inghetata de ciocolata

reteta de la Maya

100 g ciocolata amaruie(70% cacao)
100 g ciocolata lapte
100 g nutella
200 ml smîntîna de frisca
200 ml lapte


am topit ciocolata taiata bucati in ,la foc mic,amestecand intr-una.apoi am adaugat smantana de frisca si nutella:

amestecul l-am turnat rece in masina de inghetata.dupa 25min a iesit o inghetata delicioasa!

joi, 21 august 2008

Bad Lippspringe

este o statiune montana la 10min cu masina de orasul nostru,recunoscuta pt izvoarele sale minerale.am fost duminica din nou la plimbare in orasel si am luat aparatul foto cu noi.





la intrarea in centru orasului,un loc unde se juca sah.matei nu s-a putut abtine sa nu faca repede cateva mutari:)


la un moment dat a aparut o pisicuta :

a uitat de piese,de sah si de toate si a plecat in fuga sa o prinda.



cateva poze din parc:











apoi am mers la izvoarele minerale:




miercuri, 20 august 2008

ficatei cu rosii si usturoi


reteta de la Lory

500g ficatei pui
3 catei usturoi
2 rosii
sare,piper,chili
2-3 linguri ulei
verdeata tocata



ficateii se pun la dinstuit in uleiul incins:

se adauga o canita mica de apa :

si dupa ce s-a evaporat punem rosiile fara pileita,taiate cuburi,usturoiul feliute si 2-3 linguri sos de rosii:

condimentam dupa gust si adaugam putina verdeata tocata.langa facem o mamaliguta cu ceva branza razuita deasupra.

marți, 19 august 2008

prajitura cu visine si capac de migdale

si in sfarsit a 3-a,sngura care am taita-o felii.


100ml smantana dulce
200g+75g zahar
200g fulgi migdale
250g unt moale
5 oua
1 plic praf de copt
400g faina
4 linguri smantana dulce
1 compot visine

100ml smantana dulce se pun la fiert cu 75g zahar si cand acesta s-a dizolvat:

adaugam fulgii de migdale si lasam sa fiarba pina cand se leaga bine:

intre timp pregatim aluatul:am mixat la robot ouale intregi cu zaharul,untul si smantana(cele 4 linguri) apoi am adaugat faina si praful de copt:


intindem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si deasupra presaram visinele bine stoarse de zeama:

urmeaza capacul de migdale:

si dam la cuptor 40-45min la 175grade:

rece taiem felii cu un cutit foarte ascutit si cu lama subtire.

tort cu quark,afine si fulgi crocanti

a doua a fost acest tort:

aluat:
300g faina
1 plic praf de copt
200g unt
1 ou
200g zahar

umplutura:
750g branza dulce (Quark,in cazul meu)
150g zahar
coaja unei potrocale sau lamai
50g amidon
3oua
200ml smantana dulce,pt frisca
150g afine

fulgii:
100g faina
50g zahar
75g unt


pt aluat se amesteca toate ingredientele si apoi se da bila rezultata la rece,in folie,pt 30min:


intindem aluatul in forma de tort ,ridicam o margine si intepam cu furculita de mai multe ori.amestecam cu mixerul toate ingredientele pentru crema si o turnam peste aluat:

deasupra sezam afinele-ajutorul meu scump era in zona,si a tinut neaparat sa puna si el cateva:



apoi dam la copt pentru 10min,timp in care pregatim fulgii crocati pe care ii asezam deasupra:


coacem la 180 grade pentru 1h:

rece indepartam inelul de tort.

tarta cu pere si creme fraiche



una din cele 3 prajituri care le-am facut pentru maine la servici,de ziua sotului.

aluat:
125g zahar
250g faina
1ou
1priza sare

1 doza pere
250g crema fraiche sau smantana acra,groasa
3 oua
arome

din faina,70g zahar,untul si 1 ou se framanta un aluat:


se lasa sa stea 30min la rece apoi se intinde pe o folie alimentara si cu ajutorul ei se pune in tava de tarta unsa si pudrata cu faina:

se taie frumos marginile si se aseaza peste foaie perele felii:

se mixeaza ouale intregi cu creme fraiche si restul de zahar si se toarna peste fructe.se da tarta la cuptor:

cam 45-50min,pina trece testul cu scobitoarea.