Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 2 septembrie 2008

Prajitura cu aluat dospit, caise si migdale


Blat:
500 g faina,
1 pachet drojdie uscata,
250 ml lapte,
80 g zahar/miere,
3 oua,
100 g unt topit si racit

Deasupra:
1 kg caise decojite,
50 g migdale tocate grob,


Drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingura de zahar/miere si 3 linguri faina. Se lasa la dospit. Se amesteca apoi cu restul de lapte, untul , zaharul/mierea si faina. Se lasa coca 45 min la dospit apoi se intinde in tava unsa cu ulei si pudrata cu faina. ATENTIE este o coca moale,nu ca cea de cozonac,care se poate intinde cu sucitorul,asa ca nu va speriati!
Se pun deasupra caisele,presara migdalele si se coace 45-50 min la foc potrivit.



Se lasa sa se raceasca complet in tava inainte de a fi taiata.eu am taiat-o calduta inca,sa pot ptinde ultimele raze de soare de pe balcon.

muffins cu nutella si nuci

pt 12buc,reteta zice 8

175g unt
125g zahar
4 oua
225g faina
4 linguri nutella
100g nuci tocate grob
4 linguri lapte
1 plic praf de copt

mixam untul aflat la temp.camerei cu zaharul,apoi adaugam nutella,laptele,faina+praful de copt si la final nucile.impartim aluatul in tava de muffins pregatita cu hartiute si coacem 20min.

quiche cu blat pufos de cartofi


aluat:
200g cartofi fierti
1/2 cub drojdie
1 ou
1 lingura unt
200g faina
putin nucsoara razuita
sare

umplutura:
1 zucchini mic
2 cepe
300g ciuperci proaspete
100g rosii mici
200g crema de branza
100ml lapte
3 oua
sare,piper
3 linguri ulei

cartofii fierti ii trecem prin presa apoi ii amestecam cu untul,condimentele,drojdia sfaramata,oul batut usor cu furculita si faina.daca mai este nevoie adaugati 1-2 linguri faina,sa puteti desprinde aluatul de pe maini.il lasam sa se odihneasca 20min.

ceapa si zucchini tocate marunt se calesc in uleiul incins,adaugam ciupercutele toiate felii si lasam pe foc pina scade tot sucul.apoi condimentam.
in forma de tarta(26cm) unsa si pudrata cu faina intindem aluatul pe care-l intepam de cateva ori,sa creasca uniform.punem umplutura,rosiile cubulete sau folositi rosioare mici injumatatite.

batem ouale cu crema de branza,sare,piper,laptele si turnam deasupra.dam tarta la cuptor pt.35-40min la 180grade.ultimele 5-7 min am lasat numia la rezistenta de jos.


lasam sa se racoreasca si servim.

muffins cu pere si suc de portocala


pt 12buc:

250g faina
1 priza sare
2 pere
100g zahar brun
1 ou
6 linguri ulei floarea soarelui
sucul de la 2 portocale(aprox.250ml)
1/2 plic praf de copt

mixam intr-un castron oul cu zaharul si uleiul,adaugam sucul proaspat stors de portocala si putina coaja razuita.incorporam faina amestecata cu praful de copt si la final perele curatete de coaja si taiate cubulete.compozitia obtinuta o impartim in tava de muffins pregatita cu hartiute.
dam la copt pentru 25min la 180grade.

luni, 1 septembrie 2008

oua in cuib de vinete


reteta mi-a facut cu ochiul inca de cand a scis-o Dana(daneza) la ea pe blog.am trecut la treaba,mai ales ca vinetele ne plac foarte mult.

2 vinete
4 oua
2 rosii
1 ardei gras mare sau 2 mici
2 cepe mari
cateva linguri ulei
sare,piper,verdeata tocata
150g cascaval

vinetele spalate se taie in 2 pe lungime.se pensuleaza cu ulei si se dau pentru jumatate de ora la cuptor,la 180 grade.apoi se scot si se golesc cu grija de miez.ceapa si ardeiul,tocate fin,se calesc in ulei incins.se adauga rosiile decojite si taiate cuburi.se taie pulpa vinetelor grosier si se adauga la ceapa.totul se condimenteaza cu sare,piper,adaugam verdeata tocata.cu aceasta compozitie umplem jumatatile de vanata.
in fiecare facem o adancitura si spargem cate 1ou.presaram pe margine cascavalul razuit si dam la cuptor 10min pina ce albusul se coaguleaza.


servim imediat.

porc "puszta-art"


6 rosii
3 ardei grasi
5-6 cepe
4 catei usturoi
1 pahar masline verzi,umplute
800g carne porc,taiata cuburi
sare,piper,ulei masline
1/8l vin alb

in uleiul incins prajim carnea.stignem apoi totul cu vin si lasam sa se evapore.adaugam ceapa,ardeii,usturoiul tocate marunt si apoi lasam sa se dinstuie.urmeaza rosiile curatate de coaja,taiate cuburi,maslinele,2-3 linguri sos de rosii,1 pahar apa.lasam totul sa scada,in cuptor pina cand carnea si legumele sunt moi,cam 45min la 180 grade.apoi condimentam,adaugam putina verdeata tocata si servim cu mamaliguta.

pofta buna!

cartofi tirolezi


700 g cartofi fierti in coaja,
o legatura ceapa verde,
200 g slaninuta/sunculita,
o lingura de ulei,
sare, piper,verdeata tocata

Cartofii se curata si se taie cuburi. Ceapa se curata iar partea verde se taie rondele. Cea alba se toaca marunt. Slaninuta/sunculita se taie cubulete si se pune la prajit in untura sau ulei. Se scoate apoi si se tine la cald. Cartofii se prajesc in aceeasi untura, amestecind uneori, pina se rumenesc. Spre final se adauga si ceapa tocata. Se potriveste totul cu sare si piper. Se inglobeaza slaninuta/sunculita prajita si se presara deasupra ceapa verde.

chec cu iaurt si afine


reteta din revista este cu fructe de padure,din pacate nu am gasit de cumparat:

160g unt
120g zahar
3oua
100g iaurt natural
1plic praf de copt
220g faina
50g amidon alimentar
200g fructe de padure

mixam untul lasat la temparatura camerei cu zaharul cateva minute.adaugam ouale pe rand,iaurtul,faina amestecata cu amidonul si praful de copt.turnam compozitia in forma de chec (30cm) unsa si pudrata cu faina si deasupra asezam fructele.dam la cuptor 60-70min la 180grade.

peste prajitura rece putem turna glazura de zahar pudra cu lamaie sau numai zahar pudra presarat.feliem.

pofta buna!